Regler och villkor

1. Allmänt

Dessa allmänna villkor gäller när du som konsument gör en beställning via www.lomelina.se.

Avtal ingås mellan dig och Lomelina HB organisationsnummer 969773-3302. Lomelina.se reserverar sig för eventuell slutförsäljning samt eventuella bild och skrivfel. Lomelina.se resarverar sig för eventuella prisförändringar pga. förändrade priser från leverantörer, valutaförändringar osv. Lomelina.se har rätt att ändra alla eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst.

2. Avtal och Beställning

För att kunna göra ett köp via Lomelina.se måste Villkoren accepteras. Genom att acceptera Villkoren förbinder sig kunden att följa Villkoren i sin helhet, samt godkänner att denne tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies.

Produktvisning

På Lomelina strävar vi efter att presentera produkterna på ett så tydligt och korrekt sätt som möjligt. Vi kan dock inte garantera att de färger som visas exakt återger de färger som produkterna har i verkligheten eftersom färgåtergivningen beror på inställningar i din dator och på din skärm.

Vi reserverar oss för eventuella faktafel när det gäller varans pris och produktinformation samt slutförsäljning.

Ett avtal om köp ingås först när Lomelina.se bekräftat Kundens beställning och Kunden mottagit orderbekräftelse från Lomelina.se per e-post. Vi uppmanar er att spara denna orderbekräftelse för eventuella kontakter vid senare tillfälle med kundtjänst.

3. Kunduppgifter

När ni genomför en beställning kommer ni att bli ombedd att uppge vissa personuppgifter. Vi erbjuder er att skapa ett konto hos Lomelina.se eller att handla som gäst. 

"När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter.  I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post."

Dina data sparas i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

4. Priser, avgifter och betalning

Vid beställning via Lomelina.se anges korrekta priser på hemsidan. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalningsavgifter eller fraktavgifter. Lomelina.se erbjuder fri frakt vid order över 899kr efter eventuella kampanjer och erbjudande.

Lomelina.se har rätt att ta betalt av Kunden redan i samband med beställningen, om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts. Vid fakturabetalning eller delbetalning kan Lomelina.se eller dess samarbetspartners komma att göra en kreditupplysning. Du kommer i sådant fall upplysas om detta. Lomelina.se förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt.

Betalning med Payson. Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Om PaysonFaktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp har vi valt att inte ta ut någon avgift från kunden. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Om du väljer att betala med PaysonFaktura så tillkommer en avgift om 19 kr. Betalningsvillkor är 14 dagar och fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger.

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

5. Kampanjer och erbjudanden

Kampanjer och erbjudanden varar enligt utsatt tid. Alla kampanjer och erbjudanden gäller, om inget annat anges, så länge lagret räcker.

6. Ångerrätt

Ångerrätten gäller endast förseglade förpackningar i obrutet skick, vara som ej är brukad, påverkad negativt. Om ni önskar att använda er av ångerrätten så är ni skyldig att betala returfrakten och är skyldig och ansvarig för att varan/varorna returneras i nyskick. Vid retur betalar Lomelina.se tillbaka kostnads beloppet för varorna senast 14 dagar efter att varan returnerats i korrekt skick.

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda
avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. Detta innebär att senast från och med ni fått er vara så har ni 14 dagars på er att returnera varan, innan ångerfristen löper ut informera Lomelina.se om er önskan med all betydande information om er order.

För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av
ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Outlösta paket omfattas ej av ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagen. 

EJ HÄMTADE VAROR RETURNERAS TILL OSS. FÖR ALLA PAKET SOM INTE LÖSES UT FÖRBEHÅLLER VI OSS RÄTTEN ATT DEBITERA DIG KOSTNADER FÖR RETURFRAKT, EXPEDITIONSAVGIFT OCH HANTERINGSAVGIFT. VID OUTHÄMTAT PAKET DEBITERAS NI 300 KR FÖR HANTERING, RETURFRAKT TILL OSS, & RETURBEHANDLING. OUTLÖSTA PAKET OMFATTAS EJ AV ÅNGERRÄTTEN ENLIGT DISTANS- OCH HEMFÖRSÄLJNINGSLAGEN.

Paketet ska packas med omsorg och klara av vardaglig posthantering i postens terminaler och på transportband. Var noga när du returnerar varor till oss. Tänk på att du står för risken om produkten skadas eller försvinner när den fraktas tillbaka till oss.

Om du önskar returnera en vara så står du själv för returfrakten. När vi mottagit och kontrollerat varan så sätter vi tillbaks pengarna för varan och fraktkostnaden från oss till dig. Vi krediterar inte den fraktkostnad som tillkommit när du skickat varan till oss.

Lomelina löser EJ ut paket som skickats mot postförskott.

Återbetalning sker i första hand till ditt bankkonto och inom 10 dagar efter det att vi mottagit och godkänt din retur.

Har du betalat med faktura är det viktigt att vi får in returen innan fakturans förfallodatum. Först när vi mottagit och kontrollerat varan kan vi kreditera varans värde på fakturan. Observera det tar oss minst ett par dagar innan vi hunnit kontrollera varan och kan meddela er vad som gäller. Detta måste du planera för när du ska returnera varan.

Ångerrätten gäller:
-När du handlar som privatperson
-Inte nedsatta varor och reavaror
-Ej beställningsvaror

OBSERVERA att Du som kund betalar eventuell returfrakt på ordrar som skickats fraktfritt (vid köp över 1200 kr eller vid fraktfria kampanjer).

7. Reklamationer

Reklamationsrätten gäller varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Kund som önskar göra gällande fel i beställd vara ska kontakta Lomelina.se så snart som möjligt.

Lomelina.se står för returfrakten för reklamationer godkända av kundtjänst.

 Mer information finns på www.konsumentverket.se.

8. Ändringar av Villkoren

Lomelina.se förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i Regler och Villkor. Ändringar kommer att finnas på hemsidan from att dom börjar gälla. Ändringar gäller från det att Kunden har accepterat villkoren.

9. Force majeure

Med force majeure avses bland annat strejker, sjukdom hos personalen, transportstörningar eller import- och exportförbud hos Lomelina HB eller våra leverantörer. Under force majeure skjuts Lomelina HB:s förpliktelser upp. Om force majeure råder längre än 2 månader äger såväl du som vi rätt att upphäva avtalet utan någon skyldighet att betala skadestånd.

10. Lag och tvist

Tvister skall försöka lösas mellan kund och lomelina.se, om detta ej är möjligt så följer Lomelina.se svensk lag och beslut och rekommendationer från Allmänna Reklamationsnämnden.

11. Leveransvilkor

Vi tar ut en fraktkostnad på 49 kronor inom Sverige.Beställningar utanför sverige sker endast via mail, var god skicka ett mail till info@lomelina.se för att få mer information.

Paket ska hämtas inom 14 dagar hos ditt lokala ombud, för att förhindra att det går i retur.

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift. Vid outhämtat paket debiteras ni 300 kr för hantering, returfrakt till oss, & returbehandling. Outlösta paket omfattas ej av ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagen.

Våra leveranstider varierar något men är normalt mellan 3-5 arbetsdagar inom Sverige. Vid stora kampanjer eller stora högtider kan leveranserna ta några extra dagar. Vi kommer inom kort även erbjuda tjänsten hämta i butik, och leveranser till våra Nordiska grannländer. För mer information tveka inte att höra av dig till oss.

Lomelina ger sig rätten att välja frakt bolag som passar bäst utefter vilken/vilka produkter kunden köper. Lomelina tar högsta ansvar att paketera och leverera produkterna på så säkert och lämpligt sätt som möjligt.

Transportskador

Vi står för transportrisken, d.v.s. risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss. Skulle varan vara skadad kommer vi att debitera en kostnaden för denna.

Kortbetalning & internetbetalning hos Klarna