Patrik Arve – mannen med de många ansiktena

by Lomelina

För de flesta är nog Patrik Arve mest känd som sångare och frontman för bandet Teddybears, men faktum är att han har många strängar på sin lyra. Patrik Arve har bland annat gjort sig känd som en högljudd förespråkare för veganism, att han är en skicklig discgolfspelare, samt en person som är så allmänbildad att han tävlat i På spåret.

Snabbfakta om Patrik Arve

VemPatrik Arve, sångare och frontman i Teddybears
Även känd förVegan med megaskills på discgolfbanan, samt medverkan i På spåret
BorStadsdelen Bromma, i Stockholm
FamiljFrun Nina-Marie och tre barn

Patrik Arve & Teddybears

Redan 1991 startade Arve grindcore-bandet Skull tillsammans med Joakim Åhlund och Glenn Sundell. Bandet bytte senare namn till Teddybears och spelar vad som beskrivs som electronicabaserad rock. Musiken har dock även tydliga inslag av både rock, synth och tv-spelsmusik. Många förknippar nog mest bandet med låtar som ”Cobrastyle” och ”Hey Boy”.

Patrik Arve har också varit med i skabandet Girlsmen och punkbandet Krösus samt samarbetat med bröderna Lindgren. Dessutom har han verkat som soloartist under namnet Swedish Tiger sound. Utöver att ge ut egen musik arbetar Patrik Arve även på produktionsbolaget BLA Stockholm, som han startade 1995 tillsammans med bland andra Petter Lennstrand.

Teddybears mest streamade låtar på Spotify

1.   Cobrastyle

2.   Hey Boy

3.   Sunshine

4.   Yours to keep

Patrik Arve spelar discgolf

Utöver att vara en erkänt duktig musiker och sångare har Patrik Arve visat prov på flera andra talanger. Han har ett stort intresse för att spela discgolf och har dessutom gett ut en bok i ämnet, betitlad ”18 hål i mitt hjärta”. Boken beskriver svensk discgolf ur perspektivet kring vad den var, hur den blev till och var den är idag. Boken handlar om människorna och historierna kring discgolf, men framför allt vittnar den om Patrik Arves oförbehållsamma och stora kärlek till sporten. Patrik Arve finns även på instagram under namnet: Patrik von Arve, @swedish_tiger_sound.

Veganen och ölnörden Patrik Arve

Patrik Arve har varit vegan i många år. Som en person engagerad i miljö- och klimatfrågor ser han det som en självklarhet. Men att vara vegan innebär inte att göra avkall på det goda i livet. Patrik Arve är en äkta burgarfantast och hävdar att man inte behöver göra avkall på smak för att vara vegan. Precis som inom musiken har han många järn i elden som vegan. Inom kort kommer han att släppa en egen vegansk korv.

Patrik Arve är även något av en ölnörd, kanske inte smakmässigt, men han har gillat öl i 40 år. I våras släppte han en öl med namnet ”Skärpning på alla plan”, tillsammans med Jesper Lindgren och Fjäderholmarnas bryggeri. Han är även öppen för att det kan komma mer på både mat- och dryckesfronten i framtiden.

Patrik Arve i På Spåret

Som vi tidigare nämnt kan Patrik Arve titulera sig författare. Numera kan han även räkna in sig i ett celebert sällskap av erkänt allmänbildade kändisar som Björn Hellberg, Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg. Patrik Arve blev inför säsongen 2021/2022 tillfrågad om att medverka i På Spåret vilket han tackade ja till. Här bildade han par med Irena Pozar. De lottades i en tuff grupp med bland annat de slutliga vinnarna Cecilia Düringer och Jonatan Unge som motståndare. Tre matcher hann det bli i dressinen och förstaklasskupén innan det roliga tog slut för den gången.

Patrik Arves familj

Patrik Arve föddes 1965. Till vardags kan du hitta Patrik Arve i Bromma, där han bor med sin familj. Patrik Arves fru heter Nina-Marie och tillsammans har de tre barn. Patrik och hans fru Nina har gästfritt bjudit in svenska folket till sin villa då de lät Anders Öfvergård, mest känd som ”Arga snickaren”, komma på besök i deras hem. I avsnittet får paret hjälp att fixa till köket samt att skapa bättre förvaring i ett annars lite stökigt hem. Patrik och hans fru Nina har hållit ihop i många år och tidigt i relationen fick de barn, så att ge Patrik Arve epitetet familjeman kan inte vara helt fel.

Relaterade inlägg