Vetenskap bakom iGaming: Hur det förbättrar dina mentala färdigheter

by Lomelina

Att Gaming och spel skulle förbättra dina mentala färdigheter finns det inte längre några tvivel kring. Idag finns det mängder av spel där ute som på ett eller annat sätt kan hjälpa dig att bli bättre på olika sätt. När vi pratar om gaming pratar vi dels om den traditionella formen av gaming, men också om det spelande som innefattas av iGaming-begreppet. iGaming betyder spel som spelas på ett casino för pengar på ett eller annat sätt. Det är en bransch som blir större för varje dag som går, och fler svenskar än någonsin är redo att plocka hem fördelarna med det. Läs vidare här nedan så får du veta fler sätt gaming kan förbättra dina mentala färdigheter. 

Ökar koncentrationsförmågan

Gaming har idag blivit så stort att det rapporteras om flitigt bland stora svenska medier. iGamingvärlden har fått lite mindre uppmärksamhet än så, men även dessa spel kan ha precis lika stor positiv inverkan. En stor fördel med alla former av spelande är att det ökar din koncentrationsförmåga. Det säger egentligen sig självt, men när du måste koncentrera dig så här så lär du din hjärna hur man gör det på bästa sätt. För att vinna stort krävs det att man är fokuserad på det man gör och speciellt när det är kortspel och liknande det är frågan om. 

För att börja spela överhuvudtaget är det vissa saker man bör tänka på. Läs recensioner först och gör sedan ett beslut som passar ditt spelande bäst. Att göra research och välja det man gillar bäst kommer också gynna en i andra delar av livet. Att göra research och jämföra produkter är något man kan ha användning av överallt. 

Blir mer snabbtänkt

Snabbtänkande handlar om att ta snabba beslut och hitta snabba lösningar. Det handlar om att kunna analysera en situation, ta hänsyn till all information och möjligheter som finns tillgängliga och göra ett val på ett tillförlitligt sätt. Att vara snabbtänkt kräver resursfullhet, anpassningsförmåga och förmåga att tänka på fötterna. Det innebär också att behålla lugnet och fokus, även i högt tryckade situationer, och använda kritiskt och logiskt tänkande för att hitta det bästa alternativet. Med övning och erfarenhet kan snabbtänkande bli en värdefull färdighet i din vardag, oavsett om det är på jobbet, i sport eller i personliga relationer.

Gaming och iGaming går båda väldigt fort. Kollar man på de stora esporterna så är det saker som händer varje sekund, och kollar man bort eller halkar efter så blir man direkt straffad. Du måste vara snabb på att ta beslut, och måste därför vara snabbtänkt. Spelar du mycket så tränar du upp denna färdighet och över tid kommer du bli allt mer snabbtänkt. Det kommer inte heller bara märkas när du spelar, utan du kommer märka att du tänker snabbare även under andra delar av livet. 

Olika spel har olika fördelar och nackdelar

Olika spel har förstås olika fördelar när det kommer till dina mentala färdigheter. Vissa utvecklar vissa aspekter mer än andra och vice versa. Bara för att nämna några konkreta exempel kan vi kolla på CSGO och slots. CSGO är ett spel där du själv måste ta flera egna snabba beslut hela tiden. Din förmåga att ta snabba beslut utvecklas därför snabbare än om du spelar exempelvis slots. Spelar du slots utvecklar du andra förmågor, såsom koncentration och förmågan att ta ekonomiska beslut. Eftersom att spelet gör mycket åt dig behöver du inte vara riktigt lika snabbtänkt men du behöver ändå vara där och ta viktiga beslut. 

Bättre på att bedöma risker

Bra på att bedöma risker innebär att vara proaktiv, upptäcka potentiella problem innan de händer och ta åtgärder för att minimera eller hantera riskerna effektivt. Med erfarenhet, utbildning och övning kan du förbättra dina riskbedömningsfärdigheter och vara bättre rustad att fatta smarta beslut inom områden som affärsverksamhet, personlig ekonomi och beslutsfattande.

Något som är speciellt relevant inom iGamingvärlden är att man blir bättre på att bedöma risker. Hela spelandet handlar om att ta just risker, och det är viktigt att man tar uträknande sådana. Spelar man bara helt vilt så kommer det garanterat sluta i väldigt tråkiga resultat. Tar du dig istället tid och tänker igenom dina risker och beslut så kommer du garanterat ha en positiv spelupplevelse. 

Utvecklar ekonomiska färdigheter

Att spela för pengar utvecklar också dina ekonomiska färdigheter. Det kanske inte känns som det under tiden man spelar, men man lär sig något hela tiden. Visst är alla vinster skattefria, men du behöver ändå räkna på hur mycket du vunnit samt förlorat. Du behöver också räkna på och se till att du bara spelar för så mycket som du klarar av. På så sätt blir du över tid också bättre på att hantera din ekonomi, både i och utanför spelet. 

Relaterade inlägg