En pool för hela familjen – så väljer du rätt modell som passar alla!

by Lomelina

I takt med att vi spenderar allt mer tid på hemmaplan står bygget av pool högt på många familjers önskelistor. Och det är inte svårt att förstå varför. En pool att svalka sig i under sommarens varma dagar är både minnesvärd och mycket välkommen av alla åldrar. Men hur hittar du rätt modell som hela familjen kan njuta av? Vi guidar dig genom de senaste trenderna inom pool- och designmarknaden och går igenom vad du bör tänka på när du väljer vilken typ av pool som passar bäst för just din familj.

Tänk på det här när du väljer en pool för hela familjen

1. Nya trender inom pooler och design
Det har skett en revolution på senare tid när det gäller poolers design och funktionalitet. Från klassiskt blåa modeller ser vi nu allt fler pooler i grå och beige toner som harmonierar vackert med den omkringliggande naturen. Även små och smidiga modeller som kan placeras nära huset, som badtunnor och jacuzzis, blir allt mer populära då de innebär både uppvärmt bad och träning i form av simning på plats mot en vattenström.
2. Poolens form och storlek
Etablera en tydlig bild av hur du vill att poolen ska se ut och var den ska placeras på tomten. För att maximera glädjen för hela familjen är det bra att tänka igenom hur mycket både barn och vuxna kommer att använda poolen och vilka aktiviteter den är tänkt för. Ett enkelt poolval är låga och grunda swimmingpooler för mindre erfarna simmare eller barn, och större pooler med djupare sektioner för avancerade simmare.
3. Säkerhet och teknik
Se till att poolen har flera säkerhetsfunktioner som försegling mellan bassäng och terrass, skarpa kanter och barnsäkra lock på skimmer och pump samt eventuella larm som går igång om någon faller i vattnet. Det kan också vara bra att överväga en pool med självrengörande funktion, så att filtreringssystemet sköter sig självt och håller vattnet rent och fräscht utan större ansträngning från dig.
4. Roliga attribut och utrustning
Skapa ett riktigt badparadis för barnen med några leksakstillägg för en svensk pool som hopptorn, vattenrutschkanor och flytleksaker. Det finns också många vattenprodukter och utrustning på marknaden som passar yngre barn. Exempelvis badbollar, uppblåsbara ringar och vattensprutande djurfigurer. Även roliga tillbehör som vattenrutschkanor av alla dess former finns för dig som väljer de större modellerna av pooler.

Framtidens swimmingpool – Innovationer och teknik som förvandlar branschen

De senaste åren har vi sett en snabb utveckling inom teknik och innovation gällande swimmingpooler, vilket banar väg för revolutionerande lösningar som gör både nybyggnation och uppgradering av befintliga pooler mer attraktiva än någonsin. Låt oss kasta oss ut i den spännande världen av hisnande evolution och utforska hur dessa innovationer ger en nytändning till en bransch som vägrar stanna kvar vid gamla metoder.
1. Självrengörande pooler
En av de mest uppenbara utmaningarna med att äga en swimmingpool för hela familjen är att ständigt behöva rengöra den, vilket både tar tid och orsakar frustration. Men tack vare den senaste tekniken kan du nu glömma alla mödosamma uppgifter. Självrengörande pooler, också kända som “smartrinepooler”, är utrustade med automatiserade rengöringssystem och specialiserade vattenfilter som gör att poolen kan rengöra och sköta sig själv.
2. Energisnåla poolvärmare
För många poolägare är uppvärmningen av poolen en verklig energislukare och det är kanske den största utgiften när det kommer till poolinnehav. Dagens teknik erbjuder dock energieffektiva lösningar för pooluppvärmning. Solcellspaneler och värmepumpar med hög verkningsgrad gör att det nu går att värma upp din pool kostnadseffektivt och klimatsmart.
3. Smarta poolövervakningssystem
En annan revolutionerande teknik som förbättrar poolupplevelsen är smarta poolövervakningssystem som automatiskt övervakar och analyserar vattenkvalitet och temperatur samt överför den insamlade informationen direkt till mobiltelefoner eller datorer. Detta innebär att poolägaren inte längre behöver oroa sig över att kontrollera vattenkemi manuellt och kan istället justera poolens förhållanden bekvämt via en app.
4. Innovativa poolmaterial
Hållbara och miljövänliga material är också på frammarsch inom poolindustrin. Tidigare dominerades poolbyggnation av material såsom betong och fiberglas. Idag ser vi emellertid en allt större prevalens av alternativa material såsom rostfritt stål och keramik, som båda är lättskötta, tåliga och attraktiva val.

Hur sköter man underhåll och rengöring av en pool?

För att hålla en pool ren och fräsch för hela familjen är det viktigt att sköta om den regelbundet. Det bästa sättet att göra detta är att skapa en veckovis rengöringsschema som inkluderar alla de nödvändiga stegen för att hålla poolen i toppskick. Först och främst bör du kontrollera pH-nivån i poolen varje vecka eftersom det kan påverka hur effektivt kemikalierna fungerar. Du bör också tillsätta algicid, klor eller andra kemikalier som behövs för att bekämpa alger och bakterier. Varje vecka borde du också skrapa bottnen av poolen med en trassel för att ta bort eventuell smuts eller löv som har samlats upp. Slutligen måste du filtrera poolvattnet regelbundet för att ta bort partiklar som inte kan ses med blotta ögat. Genom att följa dessa steg kan du garantera din familj en ren och säker poolupplevelse!

Relaterade inlägg