Hur gammal är Ronaldo, Cristiano?

by William Månsson
football 2

Cristiano Ronaldo är en av världen absolut mest kända människor. Att han spelar fotboll till yrket är vida känt. Men, hur gammal är Cristiano Ronaldo? Som alla människor, genomgår Ronaldo en ständig åldersföränding. Han, liksom alla andra, blir helt enkelt lite äldre för var dag som går. Genom åren har han alltså haft en rad olika åldrar.

Hur gammal har Cristiano Ronaldo varit genom åren?

Cristiano Ronaldo föddes den femte februari 1985. Med denna kunskap kan vi alltså räkna ut följande uppställning om Cristiano Ronaldos ålder genom åren:

  • Hur gammal är Cristiano Ronaldo 2016? 31 år.
  • Hur gammal är Cristiano Ronaldo 2017? 32 år.
  • Hur gammal är Cristiano Ronaldo 2018? 33 år.
  • Hur gammal är Cristiano Ronaldo 2022? 37 år.

Sin magiska fyrtioårsdag kommer Ronaldo med andra ord fira år 2025. Om karriären fortfarande är i full sving då? Kanske. Kanske inte. Mycket kan hända under en fotbollskarriär, som flyttar fram den tänkta pensionsåldern flera år. Och då är fotbollsspelares pensionsålder ofta inte särskilt hög i utgångsläget. Men något år över fyrtio är det inte helt osannolikt att Ronaldo fortfarande kommer kicka boll. Titta bara på Zlatan.

Hur gammal är Cristiano Ronaldo och hans familj och kollegor?

I sitt över 37-åriga liv, har Cristiano Ronaldo hunnit med en hel del. Han har skaffat sig en oerhört framgångsrik karriär, och en stor familj. Det är inte ovanligt att man i samband med Ronaldos egen ålder, också undrar över hur gamla hans barn, fru eller kollegor som Lionel Messi är.

  • Lionel Messi är 35 år, 2022.
  • Cristiano Ronaldos fru Giorgina Rodriguez är 28 år, 2022.
  • Ronaldos barn är fyra månader, fyra år (tvillingar), fyra år (ja – tre av barnen är fyra år!) samt elva år.

Ibland blandas Cristiano Ronaldo ihop med en annan fotbollsspelare, Ronaldinho. Denne brasilianske herre är dock hela 42 år gammal, och har pensionerat sig från professionell fotboll. När Ronaldo gör detsamma, återstår alltså att se.

Relaterade inlägg