Hur lång är Messi?

by William Månsson
foot ball

Lionel Messi kan på alla sätt räknas som en av nutidens bästa fotbollsspelare. Den numera trettiofemåriga högeryttern föddes i Argentina och började sin karriär där. Tidigt gick dock flyttlasset till spanska Barcelona dit Messi kom redan som trettonåring för att spela i klubbens U14-lag. Messi blev snabbt uppskattad i laget och ingick under säsongen 2002/2003 i det U16-lag som gick obesegrade genom hela säsongen.

Många som sett Messi spela förundras över hans totala kontroll över bollen, men åskådare har även konstaterat att Messi inte når speciellt högt över vattenytan. Hur lång är Messi egentligen?

Hur lång är Lionel Messi jämfört med Maradona?

Det har hänt många gånger att Messi jämförts med den numera framlidne fotbollsspelaren Diego Maradona. Även Maradona hade sina rötter i Argentina, och såväl Maradona som Messi har flera gånger kallats världens bäste fotbollsspelare. Messi och Maradona delar även ett fysiskt kännetecken – Maradona var, precis som Messi är, relativt kort.

Men hur lång är Lionel Messi i jämförelse med Maradona då? Jo, mellan de två giganterna skiljer det faktiskt bara fyra centimeter, till Messis fördel. 

Hur lång är Messi i jämförelse med en medellång fotbollsspelare?

Ett tvärsnitt bland professionella fotbollsspelare i Europa ger en längd på cirka 181 centimeter. Lionel Messi saknar en centimeter för att nå upp till 170-centimetersstrecket. 169 centimeter mäter Messi från topp till tå. Lionel Messi ligger med andra ord under med tolv centimeter för att kunna kvala in som medellång i fotbollsvärlden.

Om någon skulle googla ”Hur lång är Messi 2016?” skulle det förmodligen bli samma svar: 169 centimeter. Däremot är hans längd som barn inte lika självklar. När han var yngre fick han nämligen hormonbehandling eftersom han hade brist på tillväxthormon. Men trots sin längd är Messi känd för sin snabba löpstil på fotbollsplanen och sina kraftfulla skott. Längden har med andra ord inte satt käppar i hjulet för hans framgång som fotbollsspelare.

Relaterade inlägg