Teleborgs slott – njut av historien

by William Månsson
castle food

Teleborgs slott i Växjö är ett slott fullt av historia. Hela atmosfären får en att tänka på kungligheter och historiska händelser. Har du alltid drömt om att bo på ett slott? Då kan du göra verklighet av dina drömmar genom att besöka Teleborgs slott i Växjö i hjärtat av Småland.

Snabbfakta om Teleborgs slott:

Vad?Teleborgs slott
När?Teleborgs slott byggdes i slutet av artonhundratalet
Var?I Växjö vid sjön Trummens strand.
Hur?Slottet är i dag hotell med restaurang

Lunch på Teleborg slott

På Teleborgs slott serveras god mat och mycket mat. Slottets kök erbjuder både lunch, middag samt speciella söndagsmiddagar och julbord. Hit kan du komma vid alla olika tillfällen. Teleborgs slott erbjuder även vinprovning. Lunchen på Teleborgs slott består av tre olika varmrätter som du kan välja mellan. En kötträtt, en fiskrätt och ett vegetariskt alternativ. Till lunchen ingår salladsbuffé, kaffe och en chokladbit. Med andra ord är Teleborg slotts lunchmeny varierad och bör passa de flesta. Lunchen serveras alla vardagar mellan kvart i tolv och fram till klockan fjorton. Sista möjliga bordsbokning är klockan tretton och trettio.

Det är bra om du meddelar om du har några allergier, eller är i behov av specialkost redan när du bokar.

Julbord på Teleborgs slott

Teleborgs slott är med sitt vackra läge och sin stämningsfulla atmosfär en utmärkt plats för dig och dina nära och kära att avnjuta julbordet på. Julbord på Teleborgs slott erbjuds från slutet av november och fram till jul. Pris för julbord på Teleborgs slott ligger på mellan sexhundra och närmare sjuhundra kronor, beroende på när du väljer att komma. Maten som serveras är klassisk vällagad julmat. Det finns även möjlighet att boka speciella julpaket med julbord och övernattning på slottet. Julbordet på Teleborgs slott 2018 var speciellt populärt. Bland annat fick Växjö kommuns tekniska förvaltning uppleva detta. Fler än vanligt av de anställda ville komma på årets julbord. Orsaken? Slottet hade utgjort inspelningsplats för den populära serien Stjärnorna på slottet.

Drick kaffe på Teleborgs slott, Brygghuset

Nere vid sjön Trummens strand ligger Brygghuset, Teleborgs slotts café. Här kan du under sommarhalvåret avnjuta en god kopp kaffe eller varför inte en klassisk ”swedish fika” i vacker och avslappnande miljö. Brygghuset kom att tillhöra Teleborgs slott under greve Fredrik Bondes och Anna Koskulls tid på slottet. Utöver kaffe, kan du även serveras glass och en enklare lunch i brygghuset. Under vår- och sommartid när Brygghuset är öppet, kan du komma hit alla dagar mellan klockan elva och sexton. På onsdagar håller man i regel kvällsöppet fram till klockan tjugo. Om du känner för att hålla en konferens eller någon form av privat bjudning, finns det även möjligheter att efter förfrågan abonnera eller hyra brygghuset. Tänk på att göra din förfrågan i god tid.

Andra högtider på Teleborgs slott

Stämningen och atmosfären på ett slott passar speciellt bra när det är dags att fira något speciellt. Teleborgs slott erbjuder speciella bröllops- och födelsedagspaket. Går du i giftastankar kanske du uppfyller din eller din blivande partners dröm om att få dansa bröllopsvalsen på ett slott, eller tänk att få vakna upp som nygift i den romantiska bröllopssviten! Pris på bröllop på Teleborgs slott räknas fram utifrån varje specifikt tillfälle och önskemål. Oavsett om du planerar bröllop, födelsedag eller någon annan speciell högtid, eller du bara är nyfiken och vill besöka Teleborgs slott, så kan du få fin inspiration genom att titta på Teleborgs slotts bilder, som finns på deras hemsida, under menyn galleri. Här finner du bilder på både exteriören såväl som interiören. Du bjuds även på vackra bilder på maten, som verkligen gör dig hungrig. Som pricken över i:et får du också bekanta dig med personerna som jobbar på slottet. Skälen att besöka Teleborgs slott kan vara många, inget av dem är fel.

Teleborgs slott passar bland annat för:

  • Lunch eller middag
  • Julbord
  • Födelsedag eller bröllop
  • En vanlig klassisk fika

Relaterade inlägg