Grisslehamns havsbad – skärgårdshotell med spa och restaurang

by William Månsson
TOWEL1

Grisslehamns havsbad är ett skärgårdshotell som går under namnet Hotell Havsbaden. Det är ett spa och en resort som ligger beläget vid havet och fiskehamnen vid Grisslehamn. Hotellet består av 122 rum och det finns även konferensmöjligheter i hotellområdet. Det finns även en restaurang där man kan äta brunch, frukost, lunch, afternoon tea och mycket mer.

Korta fakta om Grisslehamns havsbad:

Fullständigt namnGrisslehamns havsbad
Känt förSpahotell med restaurang
Grundades1903
Ägare Stefan Karlsson
Beläget vidGrisslehamn

Grisslehamn havsbad hotell och historia

Ända sedan ångbåtstrafiken kom igång har det kommit sommargäster, mestadels från Stockholm, till Grisslehamns havsbad. Runt 1890-talet kom det cirka 75 sommargäster och tio år efteråt, 1900, var det omrking 70-80 badgäster. Den 30 maj 1903 öppnade restaurangen Dagavara vid hotellet. Den öppnades av Hertha Kitzing som var änka efter Karl Fritz Martin Kitzing som hade arbetat som källarmästare i Stockholm och som även ägt nöjesetablissemanget Alhambra på Djurgården i Stockholm. De bosatte sig på den gamla kasernen som kallas “Borgen” som de senare gjorde till ett pensionat. 

Vid den tiden erbjöd man gäster varmbadhus, kallbadhus, strandbad och rum i egna större och mindre hus samt rum hos lokalbor. År 1904 stod hotellet Nattavara klart. Byggmästare till de olika byggnaderna var Carl Erik Hagsten, som var gift med postiljon Nyströms dotter Beda. Hotellet revs 1975. 

1912 köpte Siri Forsell fastigheten vid Köpmanholmen. Hon fortsatte rörelsen fram till 1935 då Ester Lindström Kampf blev ägare. Hon drev den fram till 1958 då hennes dotter May med maken källarmästaren Bror Wahlberg tog över. De byggde ut hotell-, bar- och konferensverksamheten. 

De sålde i sin tur till Eva och Kent Malmberg, Per Rindman och Jorma Mohell som drev rörelsen fram till 1989. 1989 köptes Havsbaden av Inger och Anders Johansson som gjorde en totalrenovering. 2016 köptes Havsbaden av Stefan Karlsson som höll stället stängt i två år för totalrenovering och nybyggnationer. 

Grisslehamn havsbad erbjudande

Om du vill besöka Grisslehamn havsbad vill du förmodligen gärna hitta ett så bra erbjudande som möjligt. Hotell havsbaden har faktiskt en rad erbjudanden att ta del av enligt deras hemsida, även till högtider som jul och nyår. Bland annat kan man köpa åtta paket där det ingår olika saker. Här är de olika paketen: 

  • Bara vara. Det mest bokade paketet där det ingår övernattning, en trerätters middag, spaentré och frukost. 
  • Söndagsmys. I princip samma paket som Bara vara, enda skillnaden är att priset är mindre då det bara gäller söndagar. 
  • Skönare liv. Ett paket där det ingår övernattning, en trerättersmiddag, spaentré och en 25 minuters behandling, samt frukost. 
  • Total avkoppling. Övernattning, en trerätters middag, spaentré och en 50 minuters behandling.
  • Romantiska. I detta paket ingår övernattning, en trerätters middag, spaentré, mousserande & choklad på rummet och frukost.
  • Seniorpaket. Seniorpaket i två dagar. I detta paket ingår övernattning, en trerätters middag, spaentŕe och frukost, två dagar. Gäller söndag till torsdag. 

Grisslehamn havsbad spa

Hotell havsbaden är känt för sitt spa och det går även att besöka spat även om du inte är hotellgäst. Det spat har att erbjuda är pooler, jacuzzi, Saunaworld, lågvattenbassäng, kallbad, utomhuspool. Man kan även boka behandlingar som ansiktsbehandlingar, fotvård och kroppsvård som massage i 25 respektive 50 minuter och en exfolieringsritual. 

Det finns även ett gym samt en spabar. Du kan även träna yoga här. Det finns ett gäng spapaket som du kan boka på hotellet. Om du vill veta mer om hur spat och hotellet är kan du söka på en recension av dessa. 

Grisslehamn havsbad restaurang

Det finns även en restaurang på hotellet där det finns allt från á la carte, brunch, frukost, lunch och afternoon tea. Om du går in på hotellets hemsida kan du se menyn. Bland annat går det att beställa råbiff, ljummen betsallad och kallrökt hälleflundrafilé som förrätt, samt regnbågslaxfilé, ryggbiff, svamprisotto och ugnsbakad örtmarinerad hjortfilé som huvudrätt. Det finns även en meny som är anpassad för barn på restaurangen. 

Relaterade inlägg