Hur många dagar till julafton

by William Månsson
Hur många dagar till julafton

Minns du din barndoms julaftnar? Hur du vaknade med förväntan och pirr långt innan vintersolen orkat upp över horisonten. Hur hela decembers väntan kulminerade just den dagen och hela morgonen tycktes skälva av spänning och väntan. 

Det är svårt att få tillbaka samma rosenskimrande stämning i vuxen ålder men det finns ändå de som älskar julen och som räknar ner dagarna under hela hösten. 

Redan i september börjar vissa googla “hur många dagar till julafton”. Medan andra knappt har lagt undan shortsen börjar julfantasterna årets planering. Kanske har du redan innan Allhelgonadagen blivit stoppad av en glad kollega som glatt frågat dig  “Vet du hur många dagar det är till julafton? Bara nittio!”. 

Julafton närmar sig alltid

Om du inte tillhör den julälskande gruppen blir du kanske lite stressad av att ständigt höra någon kvittra “Hur många dagar är det tills julafton?”. Även om denna jultjatande person är ditt eget barn. Det är okej att bli trött men tyvärr blir det bara värre ju längre tiden går eftersom förskolebarn gärna sjunger “Jingle Bells” redan i juni och sedan börjar övar inför luciatåget veckan efter Halloween. 

Oavsett om du har ryckts med i julyran eller bara försöker se hur länge du behöver stå ut kan du i smyg skriva in “hur många dagar det kvar till julafton” i sökfältet och hitta svaret omgående. Det finns nämligen ett överflöd av julaftonsnedräknare på internet. Till vissas stora glädje och andras förtret. 

Svaret på frågan “hur många dagar är det kvar till julafton” beror givetvis på när under året du ställer frågan. Tänk på att inte ställa frågor du inte vill veta svaret på, eller att googla saker du blir stressad över.

Relaterade inlägg